Columns

Geen spoed

Of we even naar een apotheek kunnen, vraagt m’n vader, hij heeft namelijk professionele EHBO-kits nodig voor op zijn duwboten.
Ik ben vandaag bij m’n vader en word weer eens uitgedaagd om creatief met zijn botenplannen om te gaan. Mijn vader staat onder bewind en kan helemaal geen boten laten bouwen (of professionele EHBO-kits kopen) maar dat beseft hij niet. Tactvol meebewegen en ongemerkt blokkeren is het devies, maar dat is niet altijd makkelijk.

Lees meer

Aan de overkant

Als ik in de file sta, voel ik me een dwaas. Met z’n allen door een veel te nauw gaatje geduwd worden, wie wil dat nou? Ik dus niet. Ik heb altijd geweten dat ik ofwel heel dichtbij m’n werk wilde wonen zodat ik er naartoe kon fietsen of lopen, of dat ik thuis wilde kunnen werken.

Lees meer

Het schade-incidentformulier

In een onbewaakt moment draait Yasemin de wc-deur op slot en ze doet hem niet meer open. Ik zie de koppen in de Telegraaf al voor me: ‘Peuter verdrinkt in wc door onachtzame vrijwilligster’ en ga snel hulp halen. Juf Karin blijft veel rustiger dan dat ik dat ben en neemt een grote doos vol

Lees meer