Over Trea

 

Trea (voor intimi: Teuntje) groeide op in Papendrecht en hield er vooral van de rivier, want verder was daar niet zo veel. Ging politicologie studeren in Leiden, woonde lang in Rotterdam, genoot een paar jaar van de prachtige Utrechtse Heuvelrug en is nu thuis (aan het raken) in Zeeland. 

Haar schrijversloopbaan startte met een wekelijkse column in het Rotterdams Dagblad. Interviews voor bladen als Viva en Volzin volgden, ook schreef ze boeken over burgemeesters, atheïstische dominees en politiemensen. Tegenwoordig zet ze haar pen ook in voor mensen en organisaties die willen groeien. De kern van haar werk: waarnemen. En daarna mensen recht doen op papier, in heldere taal. Verbanden leggen die tot dan onopgemerkt bleven. Het grote laten zien in het kleine. Impliciete zaken expliciet maken. En dat alles met veel plezier en vreugde.

Gelooft er heilig in dat woorden vanuit het hart de wereld kunnen veranderen. Zingt net zo graag als dat ze schrijft en is zangeres van een leuke zeskoppige Zeeuwse band. 

Vindt het leuk dat je haar site bekijkt.

En vindt het nog leuker als je een berichtje stuurt!