Home

Schrijfster en portrettist

If you want to change the world, pick up your pen and write!


Als je de wereld wilt veranderen… 
pak dan je pen en schrijf (Martin Luther King). Ik geloof in dieper naar onszelf, elkaar en de wereld kijken. Omdat ik weet dat dat goede dingen brengt: inzicht, acceptatie, (de juiste) actie, verbinding. En niet te vergeten vreugde (ik geloof ook in lachen).
Mijn instrumenten: een scherpe blik, een gevoelig oor, een fijne pen. En humor dus.

 

- Journalistiek werk
Onderscheidende verhalen en boeken, zie portfolio.

- Columns
Over de overgang van stad naar platteland, over mijn lieve gekke vader, over de betoverende wereld van peuters, over de nestgeur van straat, buurt en stad. (Elders op deze site kun je er een paar proeven.) Voor verschillende opdrachtgevers, zie portfolio.

- Portretten van teams en organisaties
Verrassende analyses van teams en organisaties die lezen als een trein. Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander? Wat is de groepsdynamiek en wat zijn de verstrikkingen? Ik help om duidelijk te maken wat er ondergronds speelt, zodat mensen en processen weer vrij kunnen worden. In opdracht van (goede) adviseurs.

- Familieverhalen
Het zestigjarige huwelijk van Henk en Joke – het geluk spat er nog altijd vanaf.
Folkert en Else – van hun eerste kus (Meteen zoenen, zomaar? Hij: Ja. Zij: Nee, natuurlijk niet!) tot nu, veel wijsheid en vele jaren later. Een boek voor Jens, over zijn vader John die veel te vroeg gestorven is. Enzovoort. Een familieportret viert, verbindt en troost.

 

Momenteel bezig met:
Een reeks columns voor dagblad Trouw over mijn vader (verschijnt vanaf de zomer). Een boek voor de Nederlandse Politiebond over politiemensen met mentale blessures. Columns over de overgang van stad naar platteland (maar burgemeester Aboutaleb blijft mijn burgemeester). Een boek voor Jens (dat nou alleen die ene pokervriend een ander licht weet te werpen op zijn vader). En verder: oude en nieuwe mensen, oude en jonge mensen. Gitaarles. Lente!