Home

Schrijfster en portrettist

Vangt de essentie van de mens, de plek, de tijd


Een scherpe blik, een gevoelig oor en een fijne pen
Dat zijn de instrumenten waarmee ik mensen recht doe op papier. Verbanden leggen die tot nu toe onopgemerkt bleven, opgraven wat er onder de oppervlakte leeft, met diepgang en in alle lichtheid – daar houd ik van!

 

- Journalistiek werk
Onderscheidende verhalen en boeken die iets met je doen. Zie portfolio.

- Portretten van teams en organisaties
Verrassende analyses van teams en organisaties die lezen als een trein. Waarom gaat het eraan toe zoals het eraan toe gaat? Wat gebeurt er onder de oppervlakte? Wat is de groepsdynamiek en wat zijn de verstrikkingen? Ik help om duidelijk te maken wat er eigenlijk speelt, zodat mensen en processen weer vrij kunnen worden. In opdracht van (goede) adviseurs.

- Familieverhalen
Het zestigjarige huwelijk van Henk en Joke – het geluk spat er nog altijd vanaf. Folkert en Else – van hun eerste kus (Meteen zoenen, zomaar? Hij: Ja. Zij: Nee, natuurlijk niet!) tot nu, veel wijsheid en vele jaren later. Een boek voor Jens, over zijn vader John die veel te vroeg gestorven is. Enzovoort. Een familieportret viert, verbindt en troost.

 

Momenteel bezig met:
Columns over de overgang van stad naar platteland (schreeuwen doen ze overal), schrijven voor en over de politie (niets gedaan en met een strafblad thuis zitten), schrijven voor Jens (dat nou alleen die ene pokervriend een ander licht weet te werpen op zijn vader), schrijven en denken over echtheid aan de top (als dadendrang feitelijk neerkomt op gaten-willen-vullen, wat dan?). En verder: zingen, kennismaken en zingen. Aan de slag!